Pod tímto složitým názvem (čte se matyša bil bejd) se ukrývá velmi jednoduché marocké jídlo, které se velmi ponáší na vegetariánskou variantu maďarského leča.

Potřebujeme:

3 rajčata

1 papriku

1 cibuli

1 stroužek česneku

pepř, koriandr, ras il-hanout

4 vejce

Na jemno nakrájenou cibulku osmažíme dozlata, přidáme stroužek česneku a necháme osmahnout.

maticha1

Přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku, zamícháme.

Nakrájíme tři větši rajčata nadrobno, přidáme k paprice a zamícháme, necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut.

maticha2

Nyní přidáme koření: pepř,  koriandr a marockou kořeninovou směs ras il-hanout, dobře zamícháme.

matich3

Rozšleháme čtyři vajíčka, přidáme ji do směsi, a mícháme po dobu 3 minut.

Podáváme s chlebem, nebo můžeme ozdobit vařenými brambory, posypanými rozmarýnem.

maticha4

Advertisements